Bedrijfshulpverlening

Het aanwezig hebben van bedrijfshulpverleners en een bedrijfsnoodplan is geen vrijblijvende keuze. Ieder bedrijf met meer dan één medewerker is verplicht hierover te beschikken.

BHVVoor de uitvoering van het bedrijfsnoodplan moet de organisatie kunnen terugvallen op een goed opgeleid en voorbereid team van bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Hoeveel BHV’ers nodig zijn en welke specifieke vaardigheden zij moeten beheersen, hangt af van de aard van het werk en de risico’s, de grootte en de ligging van het bedrijf. Dat laatste gegeven is niet alleen belangrijk voor het inschatten van mogelijke calamiteiten voor de omgeving, het bepaalt ook de tijd die brandweer en andere hulpverleners nodig hebben om het bedrijf te bereiken.

Verbakel KAM consult kan je helpen bij het opstellen van het bedrijfsnoodplan en het inrichten van een BHV organisatie.

Met alleen een bedrijfsnoodplan en een organisatie ben je er nog niet.

Het regelmatig oefenen van noodsituaties is noodzakelijk om het papieren plan in de praktijk te beoordelen én medewerkers vertrouwd te maken met wat zij wel en niet moeten doen als een calamiteit is uitgebroken. Een goede voorbereiding is in geval van nood veel meer dan het halve werk. Ook hierbij ondersteunen we je organisatie.

Wil je meer weten, bel of mail ons. Onze gegevens staan hier.